Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

18. 8. 2010 7:36
ono to tak fungovat ani nemůže

Banka by snad neměla půjčovat plnou hodnotu nemovitosti kterou se pak ručí. Ta půjčka by měla pokrýt tak dejme tomu tak polovinu záruky, aby banka dostala své peníze zpět i při nevýhodném prodeji. Což by fungovalo v případě že by si stavebník stavěl dům svépomocí (resp. si jen zaplatil dělníky) a tržní cena nemovitosti by dostavěním značně stoupla. Pokud si naopak kupuje předražený dům kupuje od developerů a jeho cena pro další případný prodej tím značně (díky konkurenci ) poklesne, banka nemá šanci dostat peníze zpět.

O státní podpoře nemá cenu mluvit, to jsou skutečně drobty.A o tom jak by se stát staral o zájmy a potřeby svých občanů platí to samé. nakonec, Praha chce přece nyní stavět za městem tábor pro bezdomovce...

0 0
možnosti
V

vladimirbosak

18. 8. 2010 7:29
souhlas

karma

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

18. 8. 2010 7:22
ale notak

Ten systém není nijak rafinovaný (a zdaleka není nový). Ten systém je založený na hlouposti a neschopnosti těch co si ty hypotéky berou. Ono by stačilo kdyby lidi v globálu začali číst smlouvy a nepodepisovali něco co je pro ně jednoznačně nevýhodné.

Má to být obchod jako každý jiný- kompromis mezi bankou a žadatelem o hypotéku. Problémem je že díky tuposti většiny populace mají banky na všechno standartní smlouvy, kryté standartními zákony. (Viděl sem tu smlouvu na hypotéku, nepodepsal bych ji ani s pistolí u hlavy, (radši půjdu spát pod most), nepodepsal bych ani postupné splátky v supermarketu. (Lepší 11 měsíců šetřit než 12 měsíců splácet).

Banky by to nedělaly pokud by jim to neprocházelo. A to můžou zařídit už klienti. Jenomže to by znamenalo chtít od většiny lidí aby začali myslet. A já začínám mít pocit že to je nesplnitelné.

To co vy navrhujete bude celkově jenom dražší, na to aby se to zajistilo bude třeba víc úředníků ve státu, v bankách jen napaří větší poplatky a daně.

0 0
možnosti
J

jendazmoravy

18. 8. 2010 7:17
O čem je ten článek?

Autore, drobný dotaz. Současná situace je taková, že banka dává hypotéku a Vy máte možnost ji přijmout. A Vy byste si přál nějakou regulaci, aby banka neměla "nemravný" zisk. A já se ptám proč? Vy si myslíte, že bankéři jsou blbí? Nebo má stát platit úroky za Vás?

0 0
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2062x
Žiji teď a tady v ČR. Žeru muziku, fotím pro radost a jsem založením optimista. Co se týče politiky, tak tam to neplatí. I když... Karta se snad začíná obracet! 

V diskuzích mám nickname vteck.