Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

petrhajek.blog.idnes.cz

7. 1. 2011 20:04
vy jste asi úplně nepochopil,

o čem byl původní článek, že?

0 0
možnosti
PM

KOLDAK

7. 1. 2011 20:09
Re: vy jste asi úplně nepochopil,

Vysvětlete nám to. Díky

0 0
možnosti
P

petrhajek.blog.idnes.cz

7. 1. 2011 20:27
Re: vy jste asi úplně nepochopil,

Především o tom, že dneska se (pod vlivem "masáží" různých ekoorganizací) pomalu nadřazuje zivot a práva každé žabičky nebo kytičky nad člověka. Nemluvě o tvrzeních jako že člověk je rakovina země, že lidi by zasloužili vymřít apod (to je pak další level)

0 0
možnosti
PM

KOLDAK

7. 1. 2011 20:49
Re: vy jste asi úplně nepochopil,

No jasně. Takže ne lempl za volantem (jedno jakého vozu), ale zlý mlok, případně zákeřný strom je příčinou toho, že auto bourá. Máte pravdu, přesně tohle nám chtěl Strejček říct. Je vidět, že mu to někdo i baští.

Mimochodem lidský život je "nadřazen" životu jiného tvora jen z pozice síly. Jiný důvod neexistuje. Stejně tak se cítí být nadřazeni jedni lidé nad jinými. Takhle to prostě na světě chodí. Silnější pes... však to znáte.

Jen si myslím, že místo dojemných pseudomoralistických konstrukcí by - pokud by měl v těle kousek cti, ale to bychom asi od europoslance chtěli moc - napsal rovnou: "chci jezdit stošedesát, zima nezima, stromy nestromy, mloci nemloci, já na to mám, tak mi jděte všichni z cesty".

0 0
možnosti
P

petrhajek.blog.idnes.cz

8. 1. 2011 0:14
Re: vy jste asi úplně nepochopil,

Opravdu nepochopil....

Opakuji: podle toho, co psal p. Strejček v tom místě bourala řada lidí, nejen pan europoslanec. Asi nemůžete jen tak šmahem prohlásit "každý kdo tam bourá je arogantní ovád". Zvláště, když dle popisu to silně klouzalo i při chůzi. Problém byl, že silnice se kvůli těm "mlokům" nemohla řádně udržovat.

Asi jste nepochopil evoluci. ta je celá o právu silnějšího. Silnější druh vytlačí ten slabší, silnější žere ten slabší. Děláme jen to, k čemu nás příroda vybavila, co by na našem místě dělal každý jiný druh. (A na okraj - já jsem rozhodně pro ochranu přírody a proti veškerému zbytečnému ničení. Nejen mloků. Ale netrpím ekofanatickým masochismem. Když jde o konfrontaci "lidi vs. zvířata", jsem na straně lidí, svého druhu. Tím opět nemluvím o týrání zvířat, to je něco jiného).

Váš závěrečný odstavec: vy nečtete, co je napsáno. Vy čtete, co chcete číst. Protože takto ten článek rozhodně nevyzněl. Reagujete sám na sebe, ne p. Strejčka..

0 0
možnosti
AS

viveka

8. 1. 2011 10:43
Re: vy jste asi úplně nepochopil,

Jo, silnější druh vytlačí slabší, jenže my jsme už dost jiný level. My už máme prostředky na to, abychom vytlačili (zničili) vše a je načase se zamýšlet, jestli to opravdu chceme. Ani predátoři ty "jiné druhy" nikdy nezničí, ale vezmou si kolik potřebují a zbytek nechají žít.

Kromě těch účinných prostředků nám narostlo též nebývale velké pochtívání, my si už zdaleka nebereme jen tolik, kolik potřebujeme. Bereme si mnohonásobně víc. Až všechno zničíme, kam potom obrátíme ten hlad, který jsme v sobě nechali narůst?

Další, co nám narostlo, by měl být rozum a vědomí důsledků svých činů, bohužel to používáme právě nejmíň.

Jo, otravme vody solí, protože MY JEDEME.

Žiju v přírodní rezervaci, kde se nesmí solit. Tak se projíždí pluhem a sype kamínkama, taky to jde.

0 0
možnosti
P

petrhajek.blog.idnes.cz

8. 1. 2011 13:30
Re: vy jste asi úplně nepochopil,

Nečetla jste, co jsem psal? Říkal jsem, že jsem pro ochranu přírody a proti zbytečné likvidaci jiných druhů. Myslím, že lidi to v důsledku dělají líp, než ostatní predátoři - ti sice zabijí jen to, co potřebují, ale pokud potřebují - neomezují se, nechrání. Lidi mnoho zvířat aktivně chrání, stará se o ně...

Co znamená "bereme si mnohem víc"? Jak najdete hranici? Ano, bereme si víc, než potřebujeme na čisté přežití. Ale to děláme už od pravěku. A bez toho bysme se nerozvinuli, naopak vyhynuli. (A sůl vodu neotravuje, je to normální přírodní sloučenina. Třeba moře je jí plné. A tolik, abysme udělali z řek moře, tu fakt nesypeme.)

Jde o to, že když ekofanatici blokují třeba dálnici, tak auta, kamiony, všechno musí jezdit po okreskách, skrz vesnice. Too způsobuje hluk, otřesy a mnohem víc zplodit. To otravuje (doslova i přeneseně) nejen lidi v okolí, ale právě celou přírodu. Ono totiž to chce myslet, jinak napáchají právě nemyslící ochránci nejvíc škody.

0 0
možnosti
C

Camino

8. 1. 2011 5:58
Re: vy jste asi úplně nepochopil,

Diky, take mne mrzelo, ze byla zavrena diskuse. Jednak na tech dalnicich a silnicich jsou znacky, treba, ze tady muzou do silnice vbehnout srnky, kravy, klokani, kachny a podobne. Zalezi ve ktere zemi na ktere casti zemekoule se pohybujete. A hlavne, ruku na srdce, nekoho proste ted v poslednich par letech s...e vse..... Ziju v Kanade, mame prechody = mosty nebo tunely pro zvirata. Zila jsem ve Svycarsku, postavili dalnici ze St. Gallen na Zuerich a po case zjistili, ze je tam na jednomkm spousta nehod - narusili kazdorocni migraci zab. Hruza, ze?!

Proste se tam udelal pod dalnici tunel, neco to urcite stalo, ale proc se nad tim pozastavovat a remcat, kdyz to zachrani lidske zivoty?:-)

0 0
možnosti
P

petrhajek.blog.idnes.cz

7. 1. 2011 20:31
Re: vy jste asi úplně nepochopil,

a s tou masívní 4kolkou si naběhl, jenže pak byla informace, že podle místních tam bourá řada dalších lidí (kteří jistě tereňáky nemají). To je jen dodatek kvůli těm, kteří se chcou vozit na typu auta p. Strejčka a neřeší faktické gró článku.

0 0
možnosti
J

Josef9876

8. 1. 2011 19:29
Re: vy jste asi úplně nepochopil,

Samozřejmě, že to pán pochopil, právě proto píše. Jako dlouholetý volič ODS jsem šokován takovou krátkozrakostí a intelektuální leností p. Strejčka. Přece taky mohu jezdit pomalu a opatrně, nemusím pro svoje pohodlí arogantně všechno zničit. Chudák.

0 0
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2062x
Žiji teď a tady v ČR. Žeru muziku, fotím pro radost a jsem založením optimista. Co se týče politiky, tak tam to neplatí. I když... Karta se snad začíná obracet! 

V diskuzích mám nickname vteck.