Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Sputnik pro každého, V jako Hybrid

Jedním z cílů hybridní války je ztráta důvěry veřejnosti ve vlastní vládu a instituce. To se nám tady v Czechii daří svědomitě i bez přispění Ruské federace :-)

Nicméně vliv ruského místodržícího ve funkci prezidenta s podporou k prasknutí přecpané nepřátelské ambasády je naprosto nepřehlédnutelný. Budou podzimní volby svobodné? Budou dodrženy volební výsledky?  

Je důvodem odvolání ministra Petříčka podpora bezpečnostních složek v otázce Dukovan? Je odvolání ministra Blatného kvůli příliš mnoha Covid úmrtím jen záminkou pro dovoz skleněných lahviček plných tekutiny s názvem Sputnik V? Pochybuje o tom někdo?

Kolik ministrů se vystřídalo v Babišově vládě? Nemluvme jen o těch v zdravotnictví. To už snad stačí počítat jen političtí komentátoři a analytici. Je vůbec možné udělat z české politiky ubožejší tragikomedii a trapnost? Myslím, že míra frustrace a znechucení politikou už dochází k maximu, už nadskakuje poklička.

Stačí opět dostat k podzimním volbám ty, kteří k volbám normálně nechodí. Tak jako se to povedlo temným silám v případě volby prezidenta. Co v té době bude největší rozbuška? Co bude nové lithium, kdo nahradí migranty? Zastavte Drahoše, zastavte migranty a u toho retušovaná fotografie nemocného starce. Takhle absurdně vypadala kampaň prezidentova týmu. „Schwarzenberg je nacista“ hlásaly celostránkové inzeráty v Blesku. V obou případech se překvapivě podařilo pošpinit jinak čistého protikandidáta a dosadit figuru tak nečistou, že se tomu pořád nějak zdráhám věřit. Budou podzimní volby ve stejném stylu?

Zúčastněným jde o všechno, tak jako o to šlo těm na Slovensku. Jsou srostlí se státem už úplně stejně. Stejná mafie, jen mrtví novinář chybí. Tak máme aspoň hyeny. Faltýnkův deníček je plný kšeftů, o politice ani slove. Fakt ani slove.

Během pandemie, kdy si z celého státu udělala vláda rukojmí, ten samý stát vysávala a dělala nonstop v ČT24 kampaň. Kupovali se předražené zdravotní pomůcky z Číny, čeští výrobci byli ignorováni. My všichni s dětmi školou povinnými jsme vyčerpáni nadoraz psychicky i finančně a děti z množství úkolů pláčou obden. Fabriky nebyly zavřeny ani na jeden jediný týden, děti jsou v domácím vězení už celý rok! A my s nimi.

Za tuto situaci nese odpovědnost pouze Babiš a ten co ho drží u moci, prezident. Všichni to vědí. Oni vědí, že my to víme. A proto se opevňují v pozicích. Nepokrytě útočí na samotnou podstatu státu, hodlají nás dalších osmdesát let udržet v ruském vlivu pomocí závislosti na energetice. Myslím, že pokud na podzim Andrej Babiš nevyhraje volby, tak stejně u moci zůstane, styl současné politiky už zřejmě vylučuje předání moci opozici. Prezident to zařídí, už to oznámil. Co už jiného se dá chápat jako únos státu? To si ho vážně nechceme vzít zpět? Čekáme útrpně na volby, že se po volbách něco změní. Vážně? Čekají také oni?

V žádném případě. Boj probíhá o Českou televizi, ze které bude současný ředitel Dvořák bez naší pomoci do pár týdnů, maximálně měsíců vyhozen. Není super, jak v tom prostřednictvím radní Lipovské zase hraje roli Bobošíková a Klausův institut? Televizi v tu chvíli definitivně ovládne skupina radních, kterou si komunisticko-fašistická partička Filipa s Okamurou a s Babišovým ANO do televize navolila. Bude v pořadu 168 vystupovat Xaver Veselý, nebo Berkovec? 

To pak bude objektivní zpravodajství o tom, jak se Babiš přes všechny problémy, které mu do cesty kladla opozice statečně viru postavil, porazil ho a je zase nejlepší. Těch svých 30 procent mít bude i když to asi ani nebude nutné. Prezident ho opět prohlásí premiérem (už to řekl), protože už ho bude mít v hrsti úplně. Takže Czexit a na shledanou Evropo? Pozitivní na tom je, že do toho ještě stále můžeme kecat… Ale toho času zbývá už fakt jen málo.

Abych si to s dovolením shrnul: Ministr vnitra a zahraničí v jedné osobě Hamáček míří do Moskvy políbit prsten a Sputnik V brzy odstartuje směr Czechia.  Z Ruska přiletí X-desítek tisíc lahviček, každá vypadá jinak, v každý je něco jiného a ve všech je zase ještě něco úplně jiného než v evropské lékové laboratoři. Slovensko. V samotném Rusku není dostatek vakcíny pro vlastní obyvatelstvo, ale to nebrání vývozu. Hele, nebyli jsme tam už jednou? To s nimi zase chceme perestrojkovat?! 

Autor: Vít Šafránek | pátek 16.4.2021 13:51 | karma článku: 15,33 | přečteno: 360x
  • Další články autora

Vít Šafránek

Divný roky

Když se nám před sedmi lety narodil hendikepovaný syn s vážnou diagnózou, tak se mi na chvíli zhroutil život. Byl jsem naštvaný na celý svět, bral jsem si to moc osobně.

21.9.2020 v 11:15 | Karma: 18,47 | Přečteno: 918x | Diskuse| Osobní

Vít Šafránek

Proč jsem byl „nejen“ na Letné i já.

Když v roce 2004 vyhrál Václav Klaus volbu prezidenta, tak jsem dočasně „emigroval“ a odjel do Anglie. Nechápal jsem, jak si můžeme zvolit člověka, který od revoluce pracuje na přesunu majetku státu do rukou kamarádům.

1.7.2019 v 12:10 | Karma: 26,87 | Přečteno: 1127x | Diskuse| Občanské aktivity

Vít Šafránek

Zeman a Šlouf na věčné časy

Dobrý den, dnes vám nabízím k pobavení další obrázek. Sliboval jsem, že se polepším a nebudu se strefovat jen do Klause. Tak zde je můj druhý oblíbenec. Ten první se už totálně odrovnal sám a schytal to i od nás blogerů celkem dost.

11.1.2013 v 14:24 | Karma: 13,53 | Přečteno: 982x | Diskuse| Politika

Vít Šafránek

Čert pro Klause

Dovolím si tu namalovat Klausovu nejmodřejší noční můru. Po poslední sérii výroků a chytrostí si opět hradní dědek zasloužil moji pozornost. Ještě tu pár kresbiček před tím, než se Jeho výsost odsune z úřadu do svého fanklubu mezi Svobodné asi přibude... Odpusťte mi to.

14.12.2012 v 16:11 | Karma: 15,53 | Přečteno: 1214x | Diskuse| Politika

Vít Šafránek

Klaus: Tuto cenu také vrátím!

Dá se vůbec dělat něco jiného, než se tomu smát? Klaus dělá opravdu všechno, aby udržoval svůj národ ve střehu, veselosti a pěstil jeho smysl pro humor.

6.3.2012 v 21:06 | Karma: 25,13 | Přečteno: 1696x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

USA a Čína musí být partnery, řekl Si. Blinken mu vyčetl podporu Ruska

26. dubna 2024  13:10,  aktualizováno  13:45

Ve vztazích mezi Čínou a Spojenými státy zůstává mnoho problémů. Musí ale být spíše partnery než...

KOMENTÁŘ: Byrokracie s vízy? Přitvrdíme. Jak Česko zařízlo studenty z ciziny

26. dubna 2024

Premium Nenápadná úřední klička zásadně zkomplikovala život zahraničních studentů v Česku. Stát ještě...

Podvodník prodával falešné vstupenky na koncerty i sport, naletělo mu 500 lidí

26. dubna 2024  12:50

Falešné vstupenky na kulturní a sportovní akce nabízel na internetu muž z Uherskohradišťska, který...

V kontejneru vzplála stará elektrobaterie, patrně kvůli technické závadě

26. dubna 2024  12:45

Zřejmě závada na staré elektrobaterii způsobila páteční požár kontejneru na skladování...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2062x
Žiji teď a tady v ČR. Žeru muziku, fotím pro radost a jsem založením optimista. Co se týče politiky, tak tam to neplatí. I když... Karta se snad začíná obracet! 

V diskuzích mám nickname vteck.